Herintreden en zij-instroom

Zij-instroom

Wil jij lesgeven en bijdragen aan het primair onderwijs, maar heb je op dit moment een ander beroep? Word zij-instromer! 

Wat heb je nodig?
> een afgeronde HBO- of WO- opleiding;
> voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring;
> een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Hoe werkt dat?
De school waar jij gaat werken vraagt een geschiktheidsonderzoek (assessment) aan. Het assessment moet uitwijzen:
> of je voldoende bekwaam bent om direct voor de klas te staan;
> of je binnen 2 jaar je bevoegdheid kan halen;
> en welke aanvullende scholing en begeleiding jij nodig hebt. 
Eenmaal geschikt bevonden, dan sta jij direct voor de klas. Naast je werk op school volg je een opleiding waarvoor je na maximaal twee jaar een bekwaamheidsonderzoek aflegt. Geslaagd? Je bent volledig bevoegd als leraar en je ontvangt een getuigschrift. 

Hoe regel je dat? 
Neem contact op met Milou van SLIM, zij kan uitleg geven over voorwaarden, verloop en andere vragen over het zij-instroomtraject. Tevens kunnen wij jou wegwijs maken binnen het basisonderwijs, wij beschikken over verschillende vacatures en kunnen contact voor je leggen. 
 

Herintreden

Heb je een onderwijsbevoegdheid, maar ben je al een tijdje uit de running en wil je toch (weer) iets betekenen voor het onderwijs? Word dan herintreder! 

Wat heb je nodig? 
Een onderwijsbevoegdheid blijft geldig, ook als je enige tijd geen onderwijs hebt gegeven. Soms kan het wel prettig zijn extra begeleiding en ondersteuning te krijgen. Het schoolbestuur kan voor herintreders een speciale subsidie aanvragen. Herintreder en school bepalen samen waarvoor de subsidie wordt ingezet. 

Hoe regel je dat?
Zoek zelf vacatures via onze vacaturepagina of meld je aan via de aanmeldkop op deze pagina! Wij nemen dan contact op om je wegwijs te maken binnen het basisonderwijs. We bekijken samen geschikte vacatures en kunnen namens jou contact maken met scholen.
 
Informatie over zij-instroom en herintreden vind je ook op de website van de Rijksoverheid. 

 

 

(Weer) wat betekenen voor het onderwijs? 
Word zij-instromer of herintreder!