Alle themadagen op een rij

Themadag Taal

    V.a. €295,- t/m €395,-
Groep 3 t/m 8

“Leren doe je met je hoofd, hart en handen” Deze oude wijsheid is nog steeds heel actueel. Taal is het belangrijkste communicatiemiddel in het leven en communiceren is dé vaardigheid van de 21e eeuw. Met de themadag “Taal moet je doen” gaan wij met de kinderen actief aan de slag met taal. Samen spelenderwijs taalvaardigheden verwerven.  

Regio: Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland & Drenthe

Informatiedocument

 

Themadag Sport & Beweging

V.a. € 368,- t/m € 490,-
Alle groepen
Ook adhoc inzetbaar!

Een goede aanvulling op het huidige bewegingsonderwijs is een themadag Sport en Beweging. Van een actieve doe-dag tot een themadag waarin Acroyoga, of bewustwording en doorzettingsvermogen centraal staat of een mooie mix van allerlei sporten en beweegvormen. Combineer leren en bewegen op een leuke manier.

Regio: Flevoland, Friesland, Groningen(stad), Drenthe, Gelderland & Overijssel

Informatiedocument


Themadag afnemen?

Dien een aanvraag in via SLIM-Online


Themadag afnemen en (nog) niet aangesloten bij SLIM? Neem dan contact op met Aafke van SLIM.

 

 

Themadag Geschiedenis

€390,-
Groep 5 t/m 8
Ook adhoc inzetbaar!

Eerstegraads geschiedenisdocent Chris Hoekstra vertelt op een unieke, enthousiaste en meeslepende manier over gebeurtenissen in het verleden.  Aan de hand van oude materialen zoals etsen, eeuwenoude boeken en werktuigen neemt hij de leerlingen mee in zijn verhaal. Meer dan reizend museum, want de leerlingen mogen de voorwerpen beetpakken en bestuderen!

Regio: Groningen, Friesland & Drenthe

Informatiedocument

Themadag DigiDagen!

 € 395,-
Groep 6 t/m 8

Een volledig verzorgde dag waarbij kinderen ontdekkend leren hun eigen virtuele 3D-wereld te ontwerpen. Ze leren programmeren en maken de wereld interactief. Aan het eind van de dag lopen ze met een VR-bril door hun eigen spel! Ontwikkeling van digitale vaardigheden voor de groepen 6 t/m 8 op level 1 of 2!
KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE

Regio: Flevoland & Overijssel

Informatiedocument

Themadag Kunst 

 V.a. €368 t/m €395,-
Alle groepen
Ook adhoc inzetbaar!

Tijdens de themadag op het leergebied kunstzinnige oriëntatie maken kinderen kennis met kunstzinnige aspecten in hun leefwereld. Kunstenaars verzorgen een breed aanbod van uiteenlopende activiteiten.

Regio: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland

Informatiedocument

 

Themadag Architectuur 

 € 311,75
Alle groepen 
Ook adhoc inzetbaar!

Ontwerp je eigen droomhuis! Doel van de themadag is niet alleen het plezier hebben van het ontwerpen van je eigen droomhuis ook is het de bedoeling om kleur, logica, ruimtelijk inzicht, twee- en driedimensionaal, observeren, fantasie, creativiteit, rekenen, berekenen, soorten materiaal , tekenen en schetsen op een speelse manier te leren en ontdekken.

Regio: Gelderland

Informatiedocument

 

 

Themadag Theater 

V.a. € 368,- t/m € 395,-
Alle groepen

Ook adhoc inzetbaar!

Je kunt op veel manieren een verhaal vertellen. Doe dat niet alleen met woorden, maar met het hele lichaam. Ontdek hoe toneelspelen werkt, hoe tekst en beweging elkaar beïnvloeden en hoe  met elkaar een toneelstukje gemaakt wordt dat leuk en spannend is om naar te kijken. Een dag dat mooi aansluit op het leergebied waarin kinderen zich oriënteren op zichzelf en de wereld. 

Regio: Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Overijssel & Utrecht

Informatiedocument

 

 

Themadag Cultuur

V.a. € 368,- t/m € 393,-
Alle groepen
Ook adhoc inzetbaar!

Leer over het gehele proces rondom het maken van een film. Hoe wordt een film gemaakt, welke technieken worden daarbij gebruikt. Van de scenarist tot het storyboard, van regisseur tot acteur en van cameraman tot eindmontage. Ook is er op de verschillende niveaus aandacht voor de samenwerking in een filmcrew. Afhankelijk van de groep wordt er individueel of in groepjes een teken- en maakopdracht uitgevoerd. Ter afsluiting worden de resultaten klassikaal gepresenteerd.

Regio: Groningen, Overijssel, Gelderland & Drenthe

Informatiedocument

Themadag Biologie 

 € 368,- t/m €395,-
Alle groepen

Ook adhoc inzetbaar!

De wereld om ons heen is mooi. Om hier extra aandacht aan te besteden gaan kinderen die vertalen naar kunst. In themadagen Biologie wordt een mooie combinatie gemaakt tussen leren, bewustwording en uiten.

Regio: Gelderland, Overijssel (Deventer), Groningen, Drenthe

Informatiedocument

Themadag Engels

€ 400,-
Alle groepen

Ook adhoc inzetbaar!

Op een speelse manier en een natuurlijke wijze Engels leren zorgt voor een extra stap naar beheersing van de Engelse taal. Dit wordt gecreëerd doordat er tijdens deze dag alleen Engels wordt gesproken. 

 

Regio: Groningen, Friesland & Drenthe

Informatiedocument

Themadag Burgerschap

€ 395,-
Bovenbouw

Ook adhoc inzetbaar!

Leerlingen maken kennis met aspecten van actief burgerschap en sociale integratie. Er is specifiek aandacht voor de basisvoorwaarden en inrichting van de democratische rechtsstaat en de rol die de politiek daarin heeft.

 

Regio: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel & Flevopolder

Ook adhoc inzetbaar? 

  Themadagen binnen 48 uren

Verschillende Themadagen zijn ook adhoc, voor aanvragen binnen 48 uren, inzetbaar. De Themadag zal dan plaatsvinden met vereenvoudige inhoud en vaak onder andere (tarief) voorwaarden. U leest hierover per themadag meer in het informatiedocument. 

Check het informatiedocument  

Themadag aanbieden/verzorgen?

Meld je aan en kies bij type aanmelding: 'themadag' | AANMELDEN

Themadag Muziek 
V.a. €311,75 t/m €375,-
Alle groepen
Ook adhoc inzetbaar!
Opbouw en herkenning van melodie, zang en samenzang en de mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om een instrument bespelen. Een leuke en goede aanvulling op de bestaande lesaanbod voor muziek.

Regio: Groningen, Friesland & Drenthe 

Informatiedocument